Demando logo

“På Demando ser arbetsgivarna din kompetens och erfarenhet innan de tittar på din ålder”

Att söka jobb efter pensionsålder är ingen dans på rosor. När testaren Max blev tipsad av en vän att testa rekryteringsplattformen Demando blev han såld direkt: “Jag rekommenderar Demando till alla mina vänner, det är så lätt att komma i kontakt med intressanta arbetsgivare”, säger han.

Med över 25 års erfarenhet av IT-branschen kan man tycka att erfarenhet och kompetens borde väga tyngre än ålder. 66-årige Max Ghahremani har erfarenhet av testning och testledning för både app- och webbutveckling, dessutom har han hunnit med att skaffa sig erfarenhet inom en rad olika branscher, till exempel bank och finans, transport och myndighet.

För Max har det där med att söka jobb aldrig varit något särskilt stort problem, men i kontakten med traditionella rekryteringsbolag upplever han att allt för många stirrar sig blinda på ålder, snarare än vilken erfarenhet och kompetens man besitter. Allt förändrades när han genom sin goda vän kom i kontakt med rekryteringsplattformen Demando:

– Innan jag började använda Demando var jag i kontakt med många bolag, men det var många färre som hörde av sig, vilket jag tror beror på att jag är lite äldre än många andra inom branschen. Jag kom i kontakt med Demando genom en god vän och rekommenderar redan nu Demando till alla mina vänner. På Demando litar företagen på min erfarenhet och kompetens. Arbetsgivare måste rikta blicken utanför det de är vana vid. Det ska inte spela någon roll hur gammal du är, det viktigaste är att du kan leverera och att kunden blir nöjd. De som väljer mig värderar mig efter de kompetenser jag har, det är svårare att få fram via vanliga rekryterare.


“Det var såklart väldigt skönt att kunna sitta
i lugn och ro och jämföra mellan de olika företagen”.
 

På Demando skapar man en profil, anger sina kompetenser och erfarenheter och kan sedan på ett enkelt sätt matchas ihop med relevanta arbetsgivare som matchar de krav och den kompetens du angett. För Max var enkelheten och kommunikationen det allra viktigaste. Dessutom dröjde det inte länge innan han fick kontakt.

– Alla arbetsgivare fick tillgång till min profil, och det var flera företag som var intresserade. Jag tittade på deras olika sajter, hur de jobbade och vilka som jobbade där. Även vilka kunder de jobbade med. Det var såklart väldigt skönt att kunna sitta i lugn och ro och jämföra. Jag fick samtal samma dag som jag la upp min profil, och efter cirka två veckor med intervjuer och referenstagning blev jag anställd.

Framtidens rekrytering

Under vår intervju ringer det på Max telefon. Det är hans nya arbetsgivare Qubes som har ett kortare konsultuppdrag till honom och de vill checka av hur hans engelska är. “Jag har bott i USA, det är inga problem” säger Max och ler. När han är färdig fortsätter vår intervju och Max berättar varför han tycker att utvecklare borde ansluta sig till Demando:

– När jag sökte jobb via vanliga rekryteringsbolag var det många fler som sökte samma jobb. Alla hade ofta inte heller den kompetens som krävdes vilket gjorde det svårare och mer konkurrensutsatt, fast på fel premisser. På Demando blir kompetenskraven så mycket tydligare. De som jobbar på Demando är dessutom väldigt trevliga och hjälpsamma. Hos Demando är det mycket lättare att få kontakt med spännande arbetsgivare. Om de är intresserade är det dessutom väldigt smidigt att gå vidare till nästa steg. 

Läs mer

Testa Demando nu

Vi hjälper dig att hitta rätt match för dig

Skapa konto